Sella een typisch Spaans dorp


Sella een typisch Spaans dorp! Gelegen aan de Costa Blanca. Ideaal om te wandelen, klimmen en fietsen!

Sella heeft smalle, steile straatjes. De bevolking is er vriendelijk.
Sella ligt ongeveer 18km van de kust. Aan de voet van het Aitana gebergte.
Het dorp is populair bij natuurliefhebbers, wandelaars, klimmers, wielrenners en strand liefhebbers.
Sella heeft ongeveer 650 inwoners, 5 bars / restaurants , 2 kleine supermarktjes2 bakkerijen2 geldautomaten en een apotheek
Dus zeer goede voorzieningen voor een klein dorp.

Ermita de Santa Barbare, Sella een typisch Spaans dorp met zijn smalle straatjes, De brug naar het dorp. Wandel Accomodatie.

Sella heeft de kenmerkende smalle straatjes zoals de meeste dorpjes rond de middelandse zee. Boven de berg waartegen het dorp is gelegen staat de  Ermita de Santa Barbara, een recent gerestaureerde kapel. Het is een restant van een oud Moors kasteel.
De bewoners van het dorp werken bijna allemaal aan de kust (Alicante, Benidorm, Villajoyosa). Ze keren ‘s avonds of in het weekend terug naar het dorp. De bewoners van Sella zijn open, nieuwschierig en verwelkomend naar bezoekers. Je zult jezelf welkom voelen in het dorp.

Cultuur en Sport

Sella een typisch Spaans dorp, met een rijk cultureel leven Op vrijdag oefent de dorps band ‘la Divina Aurora’. Er zijn regelmatig concerten in de kerk en op de ‘plaza Mayor’. Er is een grote markt (feria) in de lente. Ook is er en culturele week (semana cultural) in Augustus. In oktober is er feest week vanaf het eerste weekend.
Pelota Valenciana is de nummer één sport in deze regio. Handen worden ingetaped en de ‘pelote’ (squash bal) vliegt heen en weer tussen de teams op de ‘Plaza Mayor’. De oudere dorpelingen zitten op stoelen langs het speelveld en geven commentaar.
Huizen, daken en balkonnen maken deel uit van het speelveld

Sella een typisch Spaans dorp, Mooie katholieke kerk, Het plein/pilota veld. Wandel accomodatie.

Lokatie van het dorp

Sella (430 m) ligt op de zuidelijke sloop van het Aitana gebergte (1558 m), aan de voet van de ‘Penya de Sella’ (1,100 m) in de vallei van de rivier ‘Sella’. De ‘Font Mayor’ , ‘Font Alcantara’ and ‘Font de l’Arc’, zijn drie bronnen die Sella voorzien van drinkwater.
Tijden de Moorse bezetting werden de eerste terassen aangelegd op de heuvels rondom het dorp. Op deze manier werd het land op de heuvels voorzien van irrigatie en gecultiveerd.

Rivier wandeling vlakbij Bed & Breakfast Villa Pico. Wandel accomodatie.

Amandelen, Sinasappelen en Olijven

Op de terassen worden de amandelen  gekweekt. Ze worden gebruikt als basis voor  Turron (nougat) in de fabrieken random Alicante (Xixona). Sommige specialiteiten uit het dorp (de ‘coca Almendra’ bij Bakery Santa Maria, de ‘flan Turron’ (Dessert bij Bar Maria) zijn ook gemaakt met amandelen.

In de winter zijn er genoeg sinasappelen, citroenen en olijven aan de bomen. Druiven groeien op de ‘huertas’ (tuinen) van de dorpelingen. In April zijn de ‘nisperos’ rijp.

EnglishSpanishGermanFrenchRussian
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Follow us!
Follow us!